Kildehøj skriver

3. januar 2010: 

Pårørende til spiseforstyrrede:

Foreløbige resultater for vores undersøgelse: Et stadig større antal danskere i en stadig yngre alder rammes af og diagnosticeres med psykiske sygdomme, her i blandt spiseforstyrrelser. Det er ikke bare patienterne, der rammes - det er hele patientens netværk og især forældre, søskende, kærester, ægtefæller og børn.

Læs mere

 

Underbehandling af spiseforstyrrede

Foreløbige resultater fra vor undersøgelse: Over halvdelen af Kildehøjs patienter har, inden de fik mulighed for at blive intensivt behandlet på Kildehøj, været igennem talrige mere eller mindre målrettede behandlingsforsøg.

 


Dansk psykiatri i verdensklasse? - velkommen til stenalderen!

Det er ikke fordi der er noget i vejen med de visioner Danske Regioner havde, da de i marts 2009 lancerede sloganet "psykiatri i verdensklasse". Det mangler da bare, at vi - skatteborgerne - der lever i et land med verdens højeste skattetryk ikke kan få det bedste inden for sygdomsbehandling, når vi eller vor børn bliver syge. Men der er meget langt fra visioner til virkelighed, når det gælder hjælp til psykisk syge.

 

Børn og unge på dødslister

Det lyder slemt. Det er det også!

Flere og flere børn og unge samt voksne udvikler spiseforstyrrelser.
En stadig større gruppe af vore mest ressourcefulde borgere rammes i en stadig yngre alder af en alvorlig psykisk (og somatisk livstruende) sygdom, som en spiseforstyrrelse kan blive - og desværre alt for ofte er.

Læs mere


Fører behandling til helbredelse? 

Det er ikke altid behandling fører til helbredelse - nogle gange medfører det psykiske og fysiske forværringer, som f.eks. når behandleren ikke kender egen faglig begrænsning, men fastholder patienten i lang effektløs behandling, eller når behandlerne misbruger "step by step" modellen til ambulant at underbehandle længere ind i sygdommen - eller ind i døden.

Læs mere


For videnskabelig dokumentation: Kontakt Kildehøj - 22 39 01 25 

Læs mere