Utilsigtede hændelser

Kildehøj har besluttet at være åben omkring Utilsigtede hændelser, så patienter og brugere nemmere kan orientere sig og risikovurdere kvalitet og patientsikkerhed. Det er vort håb, at en lignende åbenhed hvad angår utilsigtede hændelser kan ske på alle andre offentlige såvel som private institutioner, behandlingssteder og hospitaler.

Utilsigtede hændelser skal registreres, men ikke nødvendigvis offentliggøres.

Utilsigtede hændelser sker alle steder uanset hvor høj kvaliteten og kontrollen er.

Utilsigtede hændelser kan være alt fra fejlkommunikation, medicinforveksling, fejl- og overmedicinering, patientinfektioner, levnedsmiddelbårne infektioner, til fejloperationer, ulykker og dødsfald.

 

Fødevarestyrelsen

Kildehøj har haft besøg af Fødevarestyrelsen, som har påpeget, at vi bør opsætte en 3. vask og kunne dokumentere risikoanalyse, selvom der har aldrig været hygiejneproblemer eller infektioner.

Konsekvens af manglerne: Der har aldrig været hygiejneproblemer eller infektioner. Der har altid været fokus på patientsikkerhed og forsvarlig hygiejne. Kildehøj har køkkenpersonale med hygiejnebevis, selvom dette ikke kræves.

Konsekvensen af Fødevarestyrelsens anmærkning: Er straks taget til efterretning og udbedret, så vi i stedet for lille smiley kan få stor smiley.

Egen kommentar: Kildehøj havde beklageligvis ikke dobbelttjekket de fra Fødevarestyrelsen modtagne og desværre modsatrettede informationer, med tilsynsførende personer. Fremover vil vi være skarpere med at dobbelttjekke alt og få skriftlige udtalelser om muligt.