Overspisning (BED)

Overspisning er en hurtigvoksende spiseforstyrrelse, der rammer flere og flere. BED (Binge Eating Disorder) kom først i 2014 ind i det medicinske diagnosesystem. Der er mange støtte/hjælpe tilbud, men ikke mange kvalificerede og professionelle behandlingstilbud med erfaring i at behandle BED.

Overspisning er alvorligt, og du bør sikre dig, at du får en professionel behandling i et tværfagligt tilbud, og at der i behandlingen er indlagt behandlingsplan og effektmål, så du kan være med til at bedømme, om du profiterer af behandlingen.

Læs mere om vores tidligere patienters tilfredshed og udtalelser

 

Hvad kendetegner BED?

BED er kendetegnet ved indtagelse af store mængder mad og oplevelse af kontroltab. Ofte opleves at overspisning lægger låg på/ fortrænger svære følelser. BED er yderligere kendetegnet ved at:

  • man spiser hurtigere end normalt
  • man spiser til man er overmæt/oplever ubehag
  • man spiser alene på grund af skam
  • man spiser store portioner, selvom man fysisk ikke er sulten
  • man efter fødeindtagelse oplever væmmelse, er depressiv og/eller føler skam og skyld.

I modsætning til Anoreksia Nervosa og Bulimia Nervosa har man ved overspisning ikke et ønske om en urealistisk lav vægt, ingen vægtfobi og har derfor heller ikke samme kompenserende og udrensende adfærd som Anoreksia Nervosa og Bulimia Nervosa.

 

Hvem behandler vi? 

Lider du af Binge Eating Disorder bør du søge hjælp. Overspisning er nemlig ikke til at spøge med. Hos Kildehøj behandler vi alle personer over 12 år (er barnet yngre skal det aftales i mellem parterne) og op til 65 år, som lider af en spiseforstyrrelse. Selvom overspisning er en meget ny dialogse, er du i de bedste hænder på Kildehøj, da vi samarbejder med en række danske og udenlandske specialister, som gør du får adgang til de nyeste behandlingmetoder af overspisning. 

Du kan læse mere om vores patienter på Kildehøj her og ligeledes læse mere vores behandlingsmål her.

Vores behandlinger af overspisning er typsik kortere og mere intensive, da vi ikke blot foretager rehabilitering, men behandler indtil du er rask. Derfor tilbydes der døgnbehandling eller dagsbehandling. Vi ønsker, at du bliver helt rask og ikke blot får det bedre, før du afslutter dit behandlingsforløb på Kildehøj. 

Du kan via behandlingsgarantien også modtage gratis behandling på Kildehøj, hvis du har ventet i over 8 uger - dette er ikke gældende for personer under 18 år.  

Læs om behandling på Kildehøj her.