Overspisning er en hurtigvoksende spiseforstyrrelse, der rammer flere og flere. BED (Binge Eating Disorder) kom først i 2014 ind i det medicinske diagnosesystem. Der er mange støtte/hjælpe tilbud, men ikke mange kvalificerede og professionelle behandlingstilbud med erfaring i at behandle BED.

Overspisning er alvorligt, og du bør sikre dig, at du får en professionel behandling i et tværfagligt tilbud, og at der i behandlingen er indlagt behandlingsplan og effektmål, så du kan være med til at bedømme, om du profiterer af behandlingen.

Læs mere om vores tidligere patienters tilfredshed og udtalelser

 

Hvad kendetegner BED?

BED er kendetegnet ved indtagelse af store mængder mad og oplevelse af kontroltab.Dvs du kan ikke bare "tage dig sammen" og følge en "slankekur". Ofte opleves at overspisning lægger låg på/ fortrænger svære følelser. BED er yderligere kendetegnet ved at:

  • man spiser hurtigere end normalt
  • man spiser til man er overmæt/oplever ubehag
  • man spiser alene på grund af skam
  • man spiser store portioner, selvom man fysisk ikke er sulten
  • man efter fødeindtagelse oplever væmmelse, er depressiv og/eller føler skam og skyld.

I modsætning til Anoreksia Nervosa og Bulimia Nervosa har man ved overspisning ikke et ønske om en urealistisk lav vægt, ingen vægtfobi og har derfor heller ikke samme kompenserende og udrensende adfærd som Anoreksia Nervosa og Bulimia Nervosa.

 

Hvorfor overspiser du?
Ofte overspiser man bevidst - eller ubevidst på følelser, som f.eks. skam, sorg, vrede, håbløshed og angst.

Lavt selvværd og usikker identitet kan også spille ind, som ved de fleste spiseforstyrrelser.

Du kan have været ude for ekstrem stress, mobning, fysisk eller psykisk vold og overgreb.

Maden bliver således omdrejningspunktet for en selvdestruktiv copingsstrategi i forsøget på at overleve en uoverskuelig eller kaotisk livssituation.

Maden/overspisningen (BED) er blevet trøsten, "ventilen" i en nedadgående spiral, som først kan vendes og mestres, når du får den rette professionelle, tværfaglige hjælp.

 

Hvem behandler vi? 

Lider du af Binge Eating Disorder bør du søge professionel hjælp. På Kildehøj behandler vi alle personer over 12 år, som lider af en spiseforstyrrelse.

Du kan læse mere om vores patienter på Kildehøj her og ligeledes læse mere vores behandlingsmål her.

Behandlinger skræddersyes efter individuelle behov og sygdomsgrad.

Det er vigtigt, at behandlingen ikke blot får dig til at indse "Jeg er ikke alene om problemet", men konkret både fysisk og psykisk hjælper dig ud af diagnosen og muliggør et nyt liv for dig, hvor du er herre i dit liv, bestemmer og mestrer følelser uden selvdestruktivitet.

Du kan vælge mellem ambulant behandling, dagbehandling eller døgnbehandling. Både gruppeforløb og individuelle forløb. Alle tværfaglige sammensat og der udarbejdes behandlingsplan og vi effektmåler!

Læs om behandling på Kildehøj her.