Spiseforstyrrelser

Begrebet spiseforstyrrelse dækker over en lang række forskellige undergrupper med det tilfælles, at der er en forstyrret spisning. Spiseforstyrrelser kan ses i form af en person enten spiser for meget, for lidt eller for restriktivt i forhold til, hvad personen burde. Desuden forekommer skrøbelig og usikker identitet, dårligt selvværd og uhensigtsmæssig følelseshåndtering i forskellige kombinationer og omfang, når man lider af en spiseforstyrrele. 

Læs om behandling af de forskellige spiseforstyrrelser på Kildehøj her.

 

Hvem rammes?

Spiseforstyrrelser kan ramme alle - både børn, unge og voksne - og rammer begge køn. De mest almindelige spiseforstyrrelser er bulimi, BED og anoreksi og ortotreksi. Fælles for disse er, at de på kort eller langt sigt kan være dødelige, at der er helbredelsesmulighed og at det aldrig er for tidligt at bede om hjælp, men det kan blive for sent. Man kan med den rette behandling blive helt rask og få et godt liv.

 

Hvem kan modtage behandling?

På Kildehøj tager vi imod alle, som lider af spiseforstyrrelser. Vi ønsker at tilbyde behandling til alle de mennesker, der har brug for vores hjælp. Dog tilbyder vi ikke behandling til folk som skal sonde- og tvangsfodres.

Læs mere om patienter på Kildehøj her.

 

Vigtigt ved behandling

Behandlingerne for spiseforstyrrelser bør som udgangspunkt være tværfagligt sammensat og tilpasset individuelt i forhold til sygdomsgrad og type. Ligeledes er det vigtigt, at behandlerne er specielt uddannet til at arbejde med spiseforstyrrelser og har erfaring.

For at der kan ske et godt fagligt og menneskeligt samarbejde, bør du også føle, at behandlerne kommunikerer med dig - altså ser og lytter til dig/mennesket bag diagnosen.

Endelig skal du sikre dig, at der i behandlingen er indlagt både fysiske, psykiske og sociale effektmål, så der er en fælles sikkerhed for, at du har effekt af behandlingen. Alle ovenstående punkter er vigtige for Kildehøj.

Læs mere om behandling af spiseforstyrrelser her.