Om Kildehøj

Kildehøj samarbejder med social- og sundhedsvæsenet.

  • Vi yder rådgivning til private og offentlige instanser.

  • Vi underviser og opkvalificerer private og offentlige instanser.

  • Vi deltager i forskning og metodeudvikling indenfor relevante fagområder.

  • Vi følger de sidste nye vidensmæssige landvindinger på verdensplan og opdaterer kontinuerligt vor viden.

  • Vi støtter og underviser patienter og pårørende. 

Kildehøjs værdigrundlag:

Kompetence - Kvalitet - Ansvarlighed

Arbejdsmiljø på Kildehøj:
Kildehøj lægger vægt på et fysisk og psykisk sundt og godt arbejdsmiljø, som muliggør at den enkelte medarbejder kan yde sit allerbedste og kontinuerligt udvikle sig både fagligt og menneskeligt.

For os er kun det bedste godt nok. 

Her er et udpluk af, hvad medarbejdere har sagt igennem de sidste 9 år:

"Der går ikke en dag på Kildehøj, uden at jeg udvikler mig"
"Jeg lærer noget hver eneste dag"
"Det er hårdt og der stilles store krav, men det er OK"
"Verdens bedste arbejdsplads"
"Jeg elsker mit arbejde"
"Jeg har brug for alt, hvad jeg har lært"

Visitation

Alle, der ønsker behandling indkaldes til en forsamtale. Samtalen er helt uforpligtende for begge parter.

Formålet med samtalen er at klarlægge, hvor i sygdomsforløbet patienten er og vurdere, hvilken behandlingsform og intensivitet, der er behov for. Forsamtalen varer mellem 1 og 2 timer. 

Afhængig af om behandlinsbehovet er ambulant behandling, dagbehandling eller døgnbehandling i enten enkeltterapi eller gruppeterapi vil priserne variere derefter.

Behandling vil normalt kunne indledes uden væsentlig ventetid. 

Visitationssamtalen kan også benyttes blot som en second opinion.

Læs mere om, hvem der kan få behandling

Motivation
Mange behandlere påstår, at hvis patienten ikke selv er "motiveret" til at slippe sygdommen - med hvad dette indebærer - kan de ikke hjælpes. På Kildehøj ser vi anderledes på det:

En del af spiseforstyrrelsen består netop i en ambivalent holdning, hvor manglende mod, tro, ønske og håb om at slippe sygdommen og komme videre i livet, er dominerende. Flere forgæves behandlingsforsøg bidrager ofte til denne indstilling. Men når et menneske erkender, der er et problem og rækker ud efter hjælp (via visitation), er der spiren til motivation.

På Kildehøj ser vi det som behandlernes opgave at give patienten motivation, tro og håb, så helbredelse kan ske. Derfor er det aldrig for tidligt at få målrettet og kvalificeret behandling ..... men det kan blive for sent!

Behandlingsmål

Vort behandlingsmål for dig på Kildehøj er, at du efter endt behandling hverken er patient eller klient. 

Derfor støtter vi dig hele vejen gennem processen fra angst, svaghed og selvdestruktivitet til indsigt, styrke og afklarethed, så du som et helt og harmonisk menneske igen kan leve dit liv, bruge dine ressourcer og mestre livets problemer i den sociale sammenhæng, du ønsker.

Kildehøjs succeskriterier:

Spiseforstyrrelser bør betragtes og behandles som en psykosomatisk lidelse, hvor både fysiske symptomer og de underliggende psyko-sociale problematikker bearbejdes. Når det er muligt gerne i en parallel integreret terapi, så vil man ikke kunne undgå, med de konsekvenser dette vil medføre, at få en bedre succesrate.

I dag ligger succesraten nationalt og interenationalt forståelig nok på kun ca. 50 %. Det vil sige, 50 % af behandlingerne man foretager nationalt som internationalt, ikke helbreder. Mange forsøger at sige noget andet, men de sidste årtier har der ikke været overbevisende dokumentation eller langtids- follow-up på, at den dårlige procent er bedret. Endvidere er der alt for mange, der får tilbagefald og genindlægges. Der er fortsat alt for mange behandlinger, hvor dårlige behandlingsplaner og manglende relevante effektmål er "normalen"!

I den forbindelse bør man som konsekvens af, at spiseforstyrrelser skal forstås både biologisk og psyko-socialt udvikle succeskriterier, der minimalt indbefatter disse parametre. Det vil hos os sige, at fx følgende succeskriterier i behandlingsmålet skal inkluderes:

  • For alle patientgrupper (uanset om du lider af anoreksi, bulimi eller en binge eating disorder/BED eller andre typer af spiseforstyrrelser/ortoreksi) skal BMI være inden for normalen.

  • De spiseforstyrrede adfærdsformer som f.eks. tvangsmotionering, ædeflip skal BMI være inden for normalen., opkastning eller anden udrensende eller kompenserende adfærd skal være stoppet.

  • Blodprøver og andre fysiske test samt psykiatriske test skal være inden for normalområdet.

  • Spiseforstyrret tænkning, hvor mad, vægt og udseende er i fokus i en grad, så det hindrer et normalt liv, skal være stoppet.

  • Man skal kunne rumme at være i gang med sociale aktiviteter, som f.eks. skole, uddannelse eller arbejde samt have interesser.

  • Man skal kunne benytte mestringsstrategier i situationer med problemer, kriser og stress i stedet for at henfalde til selvdestruktiv coping.  

Samarbejdet med patienter og pårørende

På Kildehøj samarbejder vi med patienter og evt. pårørende og der vurderes løbende på effekten af behandlingen, så vi når behandlingsmålene.

På Kildehøj inddrages de pårørende i det omfang der er fagligt relevant og de pårørende magter det.

De pårørende bliver aldrig brugt som erstatning for behandling. Vi mener nemlig, at behandlingen først og fremmest er behandlernes opgave og ikke de pårørendes. Pårørende coaching foretages altid efter ønske og behov.

Vort mål for patienten, familie og pårørende er, at de, mens behandlingen pågår, får mulighed for at genfinde livsrytme og kræfter til at fungere som harmonisk familie og varetage de interesser, de ønsker.